بارداری و شیردهی جزو حساسترین لحظات زندگی برای بانوان به شمار میآیند زیرا خانمها در تلاش هستند تا این دوران زندگی را برای خود و حتی نوزادشان به خوبی رقم بزنند. بسیاری از بانوانی که قصد جراحی پروتز سینه را دارند همیشه این سوال در ذهنشان است که آیا میتوانند این جراحی زیبایی را در دوران باداری و شیردهی هم انجام دهند یا خیر زیرا بانوان تمایل دارند تا پس از بارداری سریع فرم زیبای بدن خود را بدست آورند. در این مقاله از سایت زیبایی مگ به تمامی سوالات در ارتباط با جراحی پروتز سینه قبل و بعد از بارداری و در دوران شیردهی پاسخ داده شده است تا نگرانی بانوان در ارتباط با جراحی پروتز سینه در این دوران رفع گردد.
اثرات جراحی پروتز سینه بر بارداری
معمولا پروتز سینه در بارداری به دو قسمت تقسیم میشود: انجام پروتز سینه قبل از اقدام به بارداری و انجام پروتز سینه بعد از بارداری!
- جراحی پروتز سینه بعد از بارداری: بسیاری از بانوان میخواهند بدانند چه زمانی میتوانند بعد از بارداری و زایمان اقدام به جراحی پروتز سینه نمایند؛ به این دسته از بانوان باید گفت زمان جراحی پروتز سینه شما بعد از بارداری به دوران شیردهی شما مربوط میشود. به اینصورت که باید 6 ماه پس از قطع شیردهی یا گرفتن کودک از شیر صبر نمود تا سینهها به فرم عادی خود بازگردند تا جراح بتواند فرم بهتری را برای جراحی سینهها در نظر بگیرد.
- جراحی پروتز سینه قبل از بارداری: اگر شما فردی هستید که به تازگی جراحی پروتز سینه را انجام دادهاید و اکنون قصد مادر شدن دارید باید به شما بگوییم که صبر کنید تا دوران نقاهت شما به خوبی سپری شود. پزشکان توصیه میکنند تا 3 ماه پس از جراحی پروتز سینه از بارداری جلوگیری کنید تا تاثیرات داروی بیهوشی به طور کامل از بین برود و بیمار بهبودی کامل را بدست آورد. اما برای انکه خیالتان راحت باشد که ترکیبات داروی بیهوشی هیچگونه اسیبی بر روی جنین شما نمیگذارد بهتر است پس از گذر یک سال از جراحی پروتز سینه اقدام به بارداری نمایید.
اثرات جراحی پروتز سینه بر شیردهی
این تصور غلطی است که سیلیکون موجود در ایمپلنت میتواند به نوزاد شیرخوار شما آسیب برساند زیرا ایمپلنتهای سینه معمولا پشت غدد شیری یا زیر ماهیچههای قفسه سینه قرار میگیرند و بر میزان شیر شما تاثیری ندارد بنابراین اگر بعد از زایمان با کمبود شیر مواجه بودید برای بررسی مشکل به پزشک زنان مراجعه نمایید زیرا این مورد هیچ ربطی به ایمپلنتهای شما نخواهد داشت.
نوزاد از نوک سینه تغذیه میکنید در صورتی که برای جراحی ایمپلنت سینه، برشهایی را در اطراف هاله سینه نزدیک به زیر بغل ایجاد میکنند و این نواحی نزدیک به غدد شیری نمیباشد. اگر شما قبل از بارداری جراحی زیبایی پستان را انجام داده باشید آنوقت میتوان کمبود شیر را به آن ربط داد.
نکات مراقبتی از پروتز سینه در دوران بارداری و شیردهی
اگر قبل از دوران بارداری و شیردهی خود اقدام به جراحی پروتز سینه کردهاید به شما پیشنهاد میکنیم تا برای مراقبت از پروتز سینههای خود و جلوگیری از تغییر شکل آنها موارد زیر را رعایت نمایید.
- پوشیدن سوتین مناسب: سوتینی که پس از بارداری و در دوران شیردهی استفاده میکنید باید به گونهای باشد که به سینههای شما فشار وارد نکند و در عین حال زیاد هم شل نباشد. بهتر است تا از سوتینهای مناسب شیردهی استفاده نمایید زیرا فرم سینههای شما را به خوبی حفظ میکنند. همچنین میتوانید در این باره با جراح پروتز سینه خود مشورت نمایید تا به شما پیشنهاد نماید که از چه سوتینی استفاده نمایید تا هیچگونه آسیبی به پروتزهای شما وارد نشود.
- ورزش کردن: 6 ماه از زایمان ورزشهای لیفت سینه را شروع نمایید تا سینههای شما پس از شیردهی دچار افتادگی نشود و فرم پروتزهای سینه نیز حفظ شود.
- تغذیه مناسب: از زمان شروع بارداری تا بعد از زایمان تحت نظر یک پزشک تغذیه باشید تا دچار اضافه وزن نشوید زیرا اگر در دوران بارداری دچار اضافه وزن بسیار شوید و بخواهید بعدها اقدام به کاهش وزن نمایید ممکن است سینههای شما حالتی افتاده داشته باشند زیرا پروتز سینه یک بافت پلاستیکی است و مانند بافت اصلی سینه از چربی نیست که بتوان آن را فورا با ورزش لیفت نمود.
- آرام فشردن سینه: مادران در هنگام شیردهی با کمک دست خود و فشردن سینه به نوزادشان شیر میدهند؛ در اینگونه مواد باید حواستان باشد تا سینه را خیلی محکم نفشارید تا به پروتزها آسیب وارد شود البته درست است که پروتزها حالتی سیلیکونی دارند و با فشردن پاره نمیشوند اما باید تمامی روشهای مراقبتی را رعایت نمود.
سوالات متداول
آیا جراحی پروتز سینه بر بارداری در آینده تاثیر خواهد گذاشت؟ آیا موجب نازایی میشود؟
معمولا پاسخ به این سوال خیر است زیرا جراحی پروتز سینه یا بزرگ کردن سینهها هیچ تاثیری بر باروری و توانایی برای باردار شدن نمیگذارد، البته به شرطی که قبلا دچار مشکلات باروری نبوده باشید.
چه مدت بعد از زایمان باید برای انجام جراحی پروتز سینه صبر کنم؟
معمولا جراحان زیبایی توصیه میکنند تا شش ماه پس از قطع شیردهی صبر کنید تا سینه فرم عادی خود را بدست آورد و آنگاه برای مشاوره جراحی پروتز سینه اقدام نمایید.
آیا پروتز سینه بر روی جنین اثر میگذارد؟
خیر به هیچ وجه؛ پروتز سینه یک بافت سیلیکونی است بنابراین هیچ رگ خونی از آن به جنین نمیرسد.
بارداری و شیردهی پس از جراحی پروتز سینه ماندگاری پروتزها را کم میکند؟
در صورتی که از فشردن بیش از حد پروتز سینه جلوگیری نمایید و وزن شما خیلی زیاد نشود، ماندگاری پروتز سینه شما 10 الی 20 سال خواهد بود.
جراحی پروتز سینه را قبل از بارداری انجام دهم یا بعد از آن؟
بهتر است برای آنکه خیالتان از بابت دوران شیردهی و بارداری راحت باشد این جراحی را به بعد از زایمان موکول نمایید تا اگر سینههایتان پس از این دوران دچار افتادگی شد آن را با یک جراحی برطرف نمایید و از طرفی تمام نگرانیها در ارتباط با سلامت خود و نوزادتان را رفع نمایید.