امروزه افرادی که لبهای نازکی دارند و یا تمایل دارند لبهایی درشت و قلوهای مانند داشته باشند اقدام به تزریق ژل لب میکنند. تزریق ژل لب با استفاده از انواع فیلرها و مدلها مانند مدل لب روسی، لب عروسکی و … انجام میگیرد و از تزریق ژل معمولا در تمام نقاط صورت و بدن مانند تزریق ژل به بینی، زیرچشم، باسن و… انجام میگیرد، بنابراین ممکن است این سوال برای شما پیش آید که کدام یک از مدلهای تزریق ژل لب به شما میآیند یا اگر مدل گونههای خود را بعد از تزریق فیلر دوست نداشتید، میتوانید آن را به فرم قبلی برگردانید یا خیر. باید به شما بگوییم امروزه با استفاده از تزریق آنزیم هیالورونیداز (هیالاز) میتوان اثر ژلها را معکوس کرد یا اقدام به تخلیه ژل لب کرد؛ اما ممکن است به این فکر کنید که آیا تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل عوارض جانبی خاصی دارد یا خیر. در ادامه با زیبایی مگ همراه باشید تا به این سوال شما پاسخ دهیم.
چگونه ژل را از بین ببریم؟
نحوه تخلیه یا حل شدن فیلر بستگی به نوع ژل مورد استفاده برای تزریق دارد. بهترین نوع فیلرها دارای اسید هیالورونیک (HA) هستند که به راحتی حل میشوند و شامل برندهایی همچون ژوویدرم، رستیلن و بلوترو هستند. البته برای حل شدن یا از بین بردن تاثیر فیلر نیاز به آنزیم یا همان تزریق هیالورونیداز میباشد.
هیالورونیداز یک آنزیم طبیعی است که برای از بین بردن اثر ژل لب بسیار مناسب میباشد. این آنزیمها با برندهای مختلفی همچون Hylenex و Vitrase و Amphadase موجود هستند.
روش انجام تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل
هنگامی که برای تزریق آنزیم به پزشک متخصص مراجعه میکند، او پس از بررسی و علت تخلیه ژل شما از یک کرم بیحس کننده مانند لیدوکائین استفاده میکند و آن را بر روی ناحیهای که میخواهید ژل را تخلیه کنید به مدت 30 دقیقه میزند. پس از بیحس شدن ناحیه مدنظر، آنزیم هیالورونیداز را در همان ناحیه تزریق میکند و آن ناحیه را به آرامی ماساژ میدهد تا آنزیم به خوبی عمل کند. سپس لازم است تا به مدت نیم ساعت در مطب پزشک بنشینید تا اگر عوارضی در شما دیده شد، پزشک اقدامات لازم را ا نجام دهد. کل فرایند تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل حدود 60 الی 90 دقیقه به طول میانجامد.
عوارض تزریق آنزیم از بین برنده فیلر
تاکنون عوارض جانبی جدی در ارتباط با تزریق آنزیم برای حل شدن ژل گزارش نشده است اما پزشکان پیش بینی میکنند که ممکن است عوارض جانبی زیر در عده کمی از افراد رخ دهند. این عوارض جانبی نادر ناشی از تزریق آنزیم عبارتند از:
- تورم
- خارش محل تزریق
- نازک شدن لبها
- واکنش آلرژیک و حساسیت پوستی
- تاثیر دیرهنگام تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل
- داشتن حساسیت نسبت به ماده یا کرم بیحسی قبل از تزریق آنزیم
عوارض تزریق آنزیم بر نواحی مختلف بدن
عوارض تزریق آنزیم لب
تزریق آنزیم لب معمولا بدون عوارض میباشد زیرا بیشترین درصد تزریق ژل شامل حجمدهی و فرمدهی به لبها میشود؛ بنابراین اگر فرد حالت لبهای خود را پس از تزریق ژل دوست نداشته باشد، اقدام به تزریق آنزیم برای از بین بردن و تخلیه ژل لب مینماید.
از عوارض اندک تزریق آنزیم برای تخلیه ژل لب میتوان به خونریزی سطحی در محل تزریق، درد و بیحسی اشاره کرد که پس از سه روز نیز رفع خواهند شد.
عوارص تزریق آنزیم زیر چشم
تزریق آنزیم زیر چشم بسیار حساس است و باید توسط پزشک کاملا ماهر و مجرب انجام شود تا متوجه شود که ژل دقیقا در کدام نقطه از زیر چشم قرار گرفته تا آنزیم را نیز در همان محل تزریق نماید. اگر پزشک مهارت کافی در تزریق آنزیم زیر چشم نداشته باشد ممکن است بیمار دچار عوارضی همچون کبودی، کاهش میزان بینایی، حساسیت، تورم و … را در بر خواهد داشت.
عوارض تزریق آنزیم گونه
بسیاری از بانوان تزریق ژل به گونه را با هدف برجستهسازی گونههای خود و جوانسازی انجام میذهند اما اگر پزشک مهارت کافی در انجام تزریق فیلر گونه را نداشته باشد یا بیمار به فیلر حساسیت داشته باشد ممکن است دچار جمع شدن ژل در گونهها شده و سطح ناهمواری را بر روی صورت فرد ایجاد نماید. بنابراین در اینجا نیاز به تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل گونه ضروری است.
تزریق آنزیم برای ژل گونه عوارض خاصی ندارد، البته به شرط آنکه توسط پزشک مجرب انجام شود و بیمار نیز به آنزیم حساسیت نداشته باشد
عوارض تزریق آنزیم بینی
بینی یکی از نواحی حساس صورت میباشد که معمولا افرادی که از جراحی بینی واهمه دارند به سراغ تزریق ژل برای رفع نواقص بینی میروند. برخی از افراد پس از گذشت چند مدن از تزریق ژل به بینی خود پشیمان میشوند و اقدام به تزریق آنزیم مینمایند. به این دسته از افراد باید هشدار بدهیم که حتما برای تزریق آنزیم بینی باید به پزشک مجرب مراجعه نمایند تا بداند چند مدت پس از تزریق ژل بینی باید اقدام به تزریق آنزیم برای تخلیه آن بکند در غیر اینصورت ممکن است باعث از بین رفتن بافت بینی و نکروز بینی بیمار شود.
جلسات لازم برای تزریق آنزیم
معمولا برای تزریق آنزیم یک جلسه کافی میباشد اما باتوجه به مقدار و حجم ژلی که سعی در کاهش و تخلیه آن دارید ممکن است به 3 الی 5 جلسه برای تزریق آنزیم نیاز داشته باشید.
مراقبتهای پس از تزریق آنزیم برای تخلیه ژل
معمولا پس از تزریق آنزیم و انواع تزریقات زیبایی پزشکان داروهایی مانند آنتی بیوتیک و کاهش دهنده ورم در محل تزریق مانند قرص آناهیل را تجویز میکنند. بنابراین حتما داروهایی که پزشکتان برای شما تجویز میکند را مطابق با دستورالعمل وی بخورید و از آرایش کردن به مدت 48 ساعت بپرهیزید تا محل تزریق آنزیم دچار عفونت نشود.
آیا میتوان با استفاده از روشهای خانگی فیلر را تخلیه کرد؟
اگر به هر دلیلی از تزریق ژل در هر نقطه از بدن خود راضی نیستید، هیچ اقدامی در خانه نکنید زیرا تمام روشهای خانگی جایگزین آنزیم برای تخلیه ژل دروغ هستند و انجام هر کاری در خانه ممکن به سلامتی و زیبایی ظاهری شما آسیب وارد نماید. تخلیه فیلر و تزریق آنزیم را فقط متخصصان و پزشکان پوست و مو و زیبایی میتوانند انجام دهند و اگر از دوستان و آشنایان شنیدهاید که میتوان با ماساژ دادن فیلر را حل کرد نادرست است و این کار میتواند عواقب جبران ناپذیری را دربر داشته باشد.
هزینه تزریق آنزیم و برداشتن ژل
معمولا قیمت ثابتی برای تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل وجود ندارد و قیمت تزریق آنزیم به عواملی همچون محل کلینیک، تجربه و مهارت پزشک، حجم ژل و … بستگی دارد. اما به طور کلی هزینه تزریق آنزیم از 700 هزار تومان به بالا میباشد. در نهایت از مراجعه به پزشکانی که هزینه پایین از شما میگیرند بپرهیزید و برای تزریق آنزیم سعی کنید تا به یک پزشک ماهر و باتجربه مراجعه نمایید تا از بروز هرگونه عوارض جلوگیری شود.
سوالات متداول
تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل چقدر زمان میبرد؟
تزریق آنزیم حدودا 30 دقیقه به همراه بیحسی به طول میانجامد اما با توجه به حجم ژل تزریقی ممکن است بیمار یک الی دو جلسه برای تزریق آنزیم مراجعه نماید.
چقدر طول میکشد تا تزریق آنزیم تاثیر کند؟
پس از گذشت 24 الی 48 ساعت از تزریق آنزیم میتوانید تاثیر آن را مشاهده نمایید.
چه مدت پس از تزریق آنزیم میتوان برای تزریق ژل مجدد اقدام نمود؟
بهتر است یک ماه صبر نمایید و برای تزریق ژل در ناحیه مدنظر به صورت مجدد اقدام نمایید.
چند روز پس از تزریق فیلر میتوان برای تزریق آنزیم اقدام نمود؟
بهتر است 20 الی 30 روز از تزریق ژل گذشته باشد.
سلام